Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

НАЦБАНК ВПЕРШЕ ОЧОЛИЛА ЖІНКА

Четвер, 19 червня 2014, 12:08

Верховна Рада призначила головою Національного банку Валерію Гонтареву.

За це проголосували 349 народних депутатів без обговорення.

Перед цим парламент підтримав 302 голосами пропозицію президента щодо звільнення Степана Кубіва з посади голови Нацбанку.

Після виступу Гонтаревої спікер Олександр Турчинов висловив сподівання, що нова голова НБУ, ознайомившись із ситуацією, незабаром доповість перед депутатами.

Валерія Гонтарева. Фото з hubs.com.ua

Як відомо, фракція "Батьківщина" відмовлялася голосувати за призначення нового голови Нацбанку.

За словами джерела "Української правди", причиною була вказівка лідера партії Юлії Тимошенко, яка таким чином хотіла продовжувати "політичні торги".

У свою чергу, інший співрозмовник УП серед депутатів розповів, що відмовою від голосування фракція хотіла підтримати Кубіва після його відставки.

Але після короткої перерви в четвер фракція "Батьківщини" частково підтримала звільнення Кубіва (36 голосів) і призначення Гонтаревої (16 голосів), запропоноване Петром Порошенком.

Як відомо, Гонтарева з 28 вересня 2013 року по 16 червня 2014 року обіймала посаду голови наглядової ради "Авангардбанку".

Крім того, Гонтарева обіймала посаду голови Ради директорів групи "Інвестиційний капітал України", яка є найбільшим гравцем на українському ринку управління активами.

До цього вона працювала в українській "дочці" голландського банку ING на посаді глави правління, а ще раніше - головою казначейства в "дочці" французького Societe Generale.

Давнє інтерв’ю з Гонтаревою читайте на "Економічній правді".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування