Порошенко сказав Яремі про операції, які дискредитують Україну

Четвер, 19 червня 2014, 16:48

Президент Петро Порошенко представив новопризначеного генерального прокурора Віталія Ярему керівному складу Генпрокуратури.

"329 голосів народних депутатів в цих умовах – великий аванс, який український народ дає новому керівнику Генеральної прокуратури", - сказав Порошенко.

"Країна в стані війни, країна потребує рішучих, консолідованих дій всіх гілок влади, і роль прокуратури в цьому дуже велика", - цитує його прес-служба президента.

Президент наголосив, що потрібно кардинально змінювати імідж ГПУ.

"За останні роки, замість захисту прав людей, Генеральна прокуратура проводили операції, які дискредитували державу. Це неприйнятно для мене, як президента, і для держави, яка обрала для себе європейський напрямок", - сказав Порошенко.

Іще одним важливим завданням Яреми він назвав боротьбу з корупцією у співпраці з Державним бюро розслідувань, закон про який він найближчим часом внесе на розгляд парламенту.

"Я чекаю не тільки рішучих дій по фігурантах кримінальних справ, але й щоб вони опинилися на лаві підсудних", - заявив президент.

Ярема зазначив, що нині у суспільстві довіра до ГПУ складає 0,2%. "Треба робити висновки і корегувати діяльність", - сказав він. 

Порошенко також зазначив: "Я вже трохи більше двох тижнів працюю президентом, жодного разу ще раніше другої ночі я додому не виїхав", - цитують його "Українські новини".

Відео - "Громадського ТБ".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування