Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рада визначила права вимушених переселенців із Криму та зони АТО

Четвер, 19 червня 2014, 19:30

Верховна Рада визначила правовий статус людей, які були змушені залишити свої домівки через тимчасову окупацію Криму та проведення антитерористичної операції.

За законопроект № 4998-1 проголосували 289 депутатів із 340, зареєстрованих у сесійній залі.

Законопроект визначає правовий статус вимушених мігрантів та встановлює правові гарантії захисту їх прав. Цим законом гарантується відновлення соціальних, трудових, виборчих прав, права на освіту і медичне забезпечення після поселення в інших регіонах.

Свідоцтво вимушеного мігранта буде надано таким особам не пізніше, ніж за 10 робочих днів з дня прийняття від них відповідної заяви, і видаватиметься на один рік.

Вимушені мігранти та неповнолітні члени їх сімей матимуть право на грошову допомогу, самостійний вибір місця проживання або проживання в місцях тимчасового розселення вимушених мігрантів та отримання в них медичних і соціальних послуг.

Їм також надано право на компенсацію коштів за втрачене внаслідок окупації або АТО майно.

Витрати на вищезгадані заходи здійснюватимуться з державного та місцевих бюджетів.

У свою чергу центральні органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування повинні будуть надавати дітям-сиротам і дітям, які залишилися без опіки, місця в дитячих будинках, забезпечувати влаштування вимушених мігрантів-дітей у дошкільних виховних закладах.

Вони також повинні забезпечувати мігрантам право на зайнятість, загальнообов'язкове державне соціальне страхування, пенсійне забезпечення, соціальні послуги, медичне забезпечення та освіту.

Українські новини, Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування