Російські ЗМІ: Поліцейських підняли по тривозі через стрілянину біля кордону РФ

П'ятниця, 20 червня 2014, 23:29

Резервні групи відділів поліції в низці районів Ростовської області підняті по тривозі через інтенсивну стрілянину на прилеглій українській території.

Про це ИТАР-ТАСС повідомили в прес-службі управління МВС по Ростовській області.

"У низці районів Ростовської області підняті по тривозі резервні групи відділів поліції для забезпечення порядку в прикордонні. Це рішення ухвалене через посилення стрільби на українській території в безпосередній близькості від держкордону з РФ", - сказав представник управління.

Як відомо, керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук повідомив, що бойове зіткнення українських підрозділів з групами терористів відбулося в п'ятницю в районі пункту пропуску "Довжанський". Внаслідок цього постраждав російський митник.

"Присутність в зоні пункту пропуску "Довжанський" російського митника свідчить про те, що російська сторона продовжує у співпраці з терористами здійснювати пропуск через кордон громадян та автотранспорту. У той час, як про закриття пункту пропуску "Довжанський" українська сторона повідомила ще на початку червня ", - зазначив Тимчук.

"Згідно з двосторонніми домовленостями, Росія повинна була припинити роботу пункту пропуску зі свого боку, однак з незрозумілих причин цього не зробила, порушивши міжнародні домовленості", - додав він.

 

Слідчий комітет Росії почав процесуальну перевірку за фактом обстрілу з боку України російської території в районі Новошахтинська.

В п'ятницю Порошенко віддав наказ про припинення вогню на тиждень всіма підрозділами Збройних сил, Національної гвардії та Прикордонної служби.

"Українська армія припиняє вогонь! Але це не означає, що ми не дамо відсіч у випадку агресії щодо наших військових, ми робитимемо все для захисту території нашої держави", - заявив він.

Речник АТО Владислав Селезньов уточнив, що Порошенко поставив завдання припинити ведення вогню з 22-ї години 20 червня до 10 години 27 червня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News