Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Яценюка готуються до зими без російського газу

Субота, 21 червня 2014, 13:30

Міністерству енергетики та вугільної промисловості, а також іншим міністерствам доручено розробити план дій щодо забезпечення стабільного проходження Україною опалювального сезону без російського газу.

З таким дорученням до міністерств звернувся віце-прем`єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання кризового енергетичного штабу, - передала прес-служба уряду. 

За його словами, план передбачає впровадження комплексу заходів, зокрема, з енергозбереження, заміщення природного газу, його альтернативного постачання тощо.

"Забезпечення стабільної роботи паливно-енергетичного комплексу, особливо в осінньо-зимовий період – завдання, поставлене міністрам під їх особисту відповідальність", – зазначив віце-прем`єр-міністр.

Як відомо, 16 червня Росія припинила поставки газу в Україну.

"Газпром" подав позов в Арбітражний інститут Торгової палати Стокгольма про стягнення з НАК "Нафтогаз України" 4,5 млрд доларів у зв'язку з невиконанням контракту.

У свою чергу "Нафтогаз" подав позов на "Газпром" до Стокгольмського арбітражу з вимогою стягнути з "Газпрому" переплату за газ, який російський монополіст поставляв з 2010 року.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування