Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко кличе інспекторів ОБСЄ моніторити виконання "мирного плану"

Субота, 21 червня 2014, 22:48

Для ефективного моніторингу і контролю виконання рішення про припинення вогню на кожному із більш ніж 100 блокпостів на Донбасі потрібна присутність дислокованих в Україні інспекторів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. 

Із такою пропозицією до голови ОБСЄ Дідьє Буркхальтера виступив президент Петро Порошенко, повідомляє прес-служба глави держави.

Згідно з повідомленням, Порошенко "наголосив на необхідності встановлення ефективного моніторингу і контролю виконання рішення про припинення вогню та запропонував забезпечити присутність дислокованих в Україні інспекторів моніторингової місії ОБСЄ на кожному із блокпостів"

У свою чергу Буркхальтер "висловив підтримку мирним ініціативам президента України з врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях, зокрема рішенню щодо припинення вогню для реалізації мирного плану".

Також діючий голова ОБСЄ запросив президента України взяти участь у щорічній безпековій конференції ОБСЄ у Відні 24 червня.

Взяти участь у заході доручено міністру закордонних справ України Павлу Клімкіну.

Як відомо,  президент України Петро Порошенко оголосив про припинення антитерористичної операції з п'ятниці, 20 червня, і до 27 червня.

За його словами, це робиться для того, щоб терористи могли скласти зброю, а ті, хто цього не зроблять, будуть знищені.

Бойові дії будуть носити тільки характер відповіді, тобто якщо бойовики будуть нападати на наші сили, підкреслив президент.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування