РНБО: На Донеччині – танки та БТРи з росіянами, перекинуті з Криму

Неділя, 22 червня 2014, 13:20

На Донеччині зафіксували появу 5 танків, БТРів, КамАЗів, які супроводжували 140 осіб, частина з них – громадяни РФ, техніка потрапила на Донеччину з Криму.

Про це заявив речник інформаційного центру РНБО Володимир Чеповий  під час брифінгу, повідомили в ефірі "5 каналу".

За його словами, техніка була помічена у с.Дмитрівка на Донеччині.

Окрім того терористи обстріляли колону прикордонників на Луганщині,  одну людину поранено.  Як зазначив Чеповий, бойове зіткнення відбулося в ніч на 22 червня на Луганщині біля с.Червонопартизанськ.

"Терористи першими відкрили вогонь з мінометів, РПГ та стрілецької зброї. Напад було відбито. Один прикордонник поранений", - зазначив Чеповий.

Також він зазначив, що за останню добу було обстріляно 7 українських блок-постів.

За словами Чепового, час припинення вогню терористи використовують для того, щоб облаштувати свої  нові бази  та опорні пункти.

"Терористи облаштовують нові бази для дислокації, опорні пункти в Луганській і Донецькій областях", - додав речник РНБО.

Окрім того повідомляється про обстріли мирного населення бойовиками, які перевдягнуті у форму українських військових. Зокрема, такі обстріли трапляються у Слов'янську, Краматорську та на Луганщині.

Також Чеповий заявив, що українсько-російський кордон перекрито і ніяка військова техніка не може його перетнути ні з одного, ні з іншого боку. При цьому кордон періодично обстрілюється, щоб "через нього не могли перейти зловмисники".

"Інформація за останні 2 доби підтверджує, що ніяка техніка ні в одну, ні в іншу сторону, навіть при спробі прориву, не пройшла", - заявив Чеповий.

Пізніше очевидці повідомили, що члени незаконних збройних формувань встановили на стадіоні в центрі смт. Бірюкове (Луганська обл.) кілька мінометних розрахунків,  повідомляє "Інтерфакс-Україна". 

Також групи осіб, озброєних вогнепальною зброєю,  розосередилися по периметру населеного пункту.

"Поставили навколо села своїх людей зі зброєю. Щоб військові (українські) не підійшли, прикриваються мирними людьми", - розповів очевидець. 

 

Як відомо, раніше у Держприкордонслужбі повідомили, що незважаючи на припинення вогню до 27 червня, на кордоні України з Росією продовжуються бойові зіткнення.

20 червня в районі пункту пропуску "Довжанський" відбулося бойове зіткнення українських підрозділів з групами терористів. Внаслідок цього постраждав російський митник.

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News