Порошенко хоче переконати донеччан, що вони - найцінніші

Неділя, 22 червня 2014, 14:24

Питання війни знову стало реальністю в Україні.

Про це заявив президент України Петро Порошенко журналістам після покладання квітів до могили Невідомого солдата у парку Вічної Слави у Києві.

"Саме тому під час перебування в зоні АТО я прийняв рішення дати миру шанс. Відбулося одностороннє припинення вогню з боку українських Збройних Сил, Національної Гвардії та прикордонників, яке суворо дотримується і буде дотримуватись до 27 червня", - наголосив Порошенко.

Президент зазначив, що сьогодні він робить все можливе для того, аби переконати людей, які проживають на Донбасі, у необхідності досягнення миру.

"Ми робимо все можливе для того, щоб переконати тих, хто живе на Донбасі, що вони є і будуть найціннішими нашими громадянами. Ми гарантуємо їм безпеку.", - сказав він.

Порошенко відзначив, що мирний план президента налаштований на те, щоб зберегти мир, скласти зброю, шляхом переговорів відновити єдину, цілу державу.

Як відомо, 20 червня президент Петро Порошенко віддав наказ про припинення вогню на тиждень всіма підрозділами Збройних сил, Національної гвардії та Прикордонної служби. 

Ведення вогню припинено з 22-ї години 20 червня до 10 години 27 червня.

Російський президент Володимир Путін підтримав план Порошенка, але назвав його "ультиматумом".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...