Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Шахтарі Донбасу мітингували проти терористів ДНР

Неділя, 22 червня 2014, 20:56

Більше 1000 гірників шахти "Комсомолець Донбасу" пройшли маршем від підприємства до центру міста Кіровське.

Про це повідомляє прес-служба ДТЕК.

Мітинг почався з хвилини мовчання в пам'ять про мільйони загиблих співвітчизників під час другої світової війни.

Шахтарі звернулися до всіх сторін збройного конфлікту на Донбасі з вимогою скласти зброю, припинити стрілянину, вбивства людей, захоплення підприємств, їх руйнування.
 
У мітингу взяли участь шахтарі першої та другої зміни, багато з яких в суботу перебували або під землею, або намагалися потрапити на підприємство, коли його захопили озброєні люди на БТР із символікою ДНР.
 
Учасники мітингу тримали в руках транспаранти з гаслами "Шахтарям потрібен мир", "Шахтарі за мир, стабільність і порядок!".

Шахтарі вважають, що всі протиборчі сторони повинні припинити бойові дії, сісти за стіл переговорів і приступити до вирішення проблем мирним шляхом.

На площі в м. Кіровському до шахтарів приєдналися сотні жителів. Багато людей були обурені збройним нападом на підприємство, викраденням двох керівників і пограбуванням.

Як відомо, вранці в суботу невідомі озброєні люди на БТР і вантажівці з символікою ДНР увірвалися на територію ДТЕК Шахта Комсомолець Донбасу.

Погрожуючи зброєю, вони поклали співробітників адмінбудівлі обличчям вниз, вилучили мобільні телефони. У цей момент в шахті перебувало 700 осіб.

У підсумку вилучено майже весь автопарк шахти: 13 КрАЗів для перевезення гірської породи, 5 автомобілів ГАЗ Газель і 4 легкових автомобілі. Також загарбники розкрили два банкомати, що знаходилися на території шахти.

Інша частина збройних ДНРовцев заблокувала дорогу до шахти, через що на роботу не змогла потрапити друга зміна шахтарів, близько 800 осіб.

Джерело відео - ТСН

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування