Україна просить Росію вгамувати бойовиків

Понеділок, 23 червня 2014, 19:08

Україна вимагає від Росії вплинути на бойовиків на Сході України, щоб вони припинили вогонь.

Про це йдеться у заяві МЗС, поширеній в понеділок.

"Україна висловлює категоричну вимогу до Росії негайно вплинути на дії проросійських терористів та здійснити всі необхідні конкретні кроки, щоб незаконні збройні формування в Донецькій та Луганській областях припинили безглузді та приречені бойові дії, негайно склали зброю, звільнили заручників та адміністративні будівлі, а найманці – залишили територію України", - сказано в заяві.

У МЗС нагадали, що позитивну оцінку мирному плану президента Петра Порошенка висловили міністри закордонних справ країн-членів ЄС на своєму засіданні в Люксембурзі, в якому взяв участь Міністр закордонних справ Павло Клімкін.

"Процес врегулювання натомість підривають дії бойовиків. Терористи застосовують стрілецьку зброю, піддають мінометним обстрілам позиції сил антитерористичної операції. За останню добу зафіксовано 10 випадків порушення режиму незастосування сили з боку терористів: піддано обстрілу сім блокпостів та опорних пунктів Збройних Сил України, здійснено три напади на колони військової техніки", - сказано в заяві.

"Терористи продовжують знищувати школи, руйнувати міську інфраструктуру, підривати залізничні колії. Зокрема, через диверсійний акт бойовиків на перегоні Іловайськ – Кутейникове Донецької області зійшло з рейок 14 вагонів вантажного потягу", - додав він.

"Лише за останні дві доби, з моменту проголошення про припинення застосування сили мали місце понад три десятки випадків порушення бойовиками перемир’я. Ці приклади демонструють реальні наміри бойовиків: їх цікавить не життя та безпека людей, а виконання цілеспрямованого плану з підриву української державності, миру і спокою в регіоні", - наголосили в МЗС.

Украінська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування