Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Байден схвалив залучення Кучми до переговорів

Вівторок, 24 червня 2014, 09:41

Віце-президент США Джозеф Байден позитивно оцінив залучення до переговорів зі втілення мирного плану врегулювання конфлікту на сході екс-президента України Леоніда Кучми.

Про це він сказав чинному президенту Петру Порошенку у телефонній розмові 23 червня, повідомляє прес-служба президента.

Байден оцінив дії української влади як правильні та високопрофесійні, сказано в повідомленні. 

Порошенко заявив, що припинення вогню з боку бойовиків має супроводжуватися звільненням заручників та перекриттям кордону для зупинення проникнення на територію України найманців, зброї та наркотиків з російської сторони.

Він також наголосив, що зараз Росія має продемонструвати реальні кроки назустріч.

Порошенко вважає, що якщо мирний план не виконуватиметься, то США і ЄС мають докласти рішучих зусиль на підтримку України, зокрема рішенням Європейської Ради 27 червня.

На думку президента України, трансатлантична солідарність у цьому питанні є дуже важливою.

Крім того, Байден поінформував Порошенка про розмову президента США Барака Обами та президента Російської Федерації Володимира Путіна, яка була майже повністю присвячена українському питанню.

Порошенко висловив подяку США за підтримку, зокрема у розширенні програм співпраці у сфері безпеки та оборони. Зокрема, йшлося про одночасні короткострокові заходи для надання термінової допомоги, а також довготермінових програм задля побудови інституційної спроможності української армії.

23 червня у Донецьку пройшли багатосторонні переговори, у яких взяли участь: посол РФ в Україні Михайло Зурабов, представник голови ОБСЄ Хайді Тальявіні, другий президент України Леонід Кучма, глава партії "Український вибір" Віктор Медведчук, представник "ДНР" Олександр Бородай, лідер проросійського руху "Юго-Восток" Олег Царьов і представники "ЛНР".

За словами Кучми, сторони змогли домовитися про припинення вогню до ранку 27 червня.

27 червня очікується підписання економічної частини угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування