Саакашвілі: Путін використає перемир'я для захоплення нових територій

Вівторок, 24 червня 2014, 10:53

Президент Росії Володимир Путін може використати перемир'я на Донбасі, щоб посилити терористів і захопити нові території.

Про це у своєму Facebook написав екс-президент Грузії Михайло Саакашвілі.

За його словами, "конфлікт у Донецьку та Луганську схожий як дві краплі води на війну в Абхазії 1992-1993 років".

"Тоді Шеварднадзе (екс-президент Грузії - ред.) підписав 3 угоди про перемир'я, і кожного разу Росія використовувала це для перегрупування сил і захоплення нових територій", - нагадав Саакашвілі.

За його словами, оголошуючи про перемир'я, Путін переслідує кілька завдань, головним з яких є уникнення секторальні санкції з боку Заходу.

"Друге - Путіну вдалося створити нові суб'єкти у вигляді бандитів з ДНР, що дозволить в майбутньому посилатися на конфлікт між Україною і ДНР, а не Україною і Росією", - заявив Саакашвілі.

Третє завдання, за словами екс-президента, - "спробувати знизити пильність українського уряду, таємно посилити бандитів для нанесення вирішального удару і видворення українських військ з Донецька та Луганська".

Саакашвілі радить українській владі проаналізувати всі можливі ризики.

Як відомо, у понеділок на переговорах між українською владою, ОБСЄ та представниками терористів в Донецьку досягли домовленості продвостороннє припинення вогню до 10 ранку 27 червня.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування