Нацрада просить суд заборонити ретрансляцію ще одного російського каналу

Вівторок, 24 червня 2014, 10:53

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення звернулася до суду щодо заборони ретрансляції в Україні російського каналу "ТВ Центр-Іnternational" та до правоохоронних органів щодо "Life News" і "REN-TV".

Про це йдеться в повідомленні на офіційному сайті Нацради.

23 червня, на основі матеріалів офіційного моніторингу Національна рада звернулася до Окружного адміністративного суду міста Києва з позовом стосовно тимчасово призупинення ретрансляції на території України іноземної програми "ТВ Центр-Іnternational" (ТVСІ), сказано в повідомленні.

Також, зважаючи на те, що телеканали "Life News" і "REN-TV" є неадаптованими, і їх трансляція на території України заборонена, Національна рада звернулася до Генеральної прокуратури стосовно вжиття заходів відповідного реагування, оскільки в їх програмах наявні ознаки злочину, передбачені розділом першим та статтею 161 Кримінального кодексу України щодо злочинів проти держави та розпалювання національної ворожнечі.

Також Національна рада направила звернення до провайдерів програмної послуги, у яких зафіксовано ретрансляцію зазначених телеканалів, з вимогою негайно припинити цю ретрансляцію.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...