У МВС розповіли про маршрути гуманітарного коридору для людей із зони АТО

Вівторок, 24 червня 2014, 16:08

Міністерство внутрішніх справ заявляє про відпрацювання основного і 2 альтернативних маршрутів гуманітарного коридору для громадян із зони антитерористичної операції.

Про це на брифінгу у вівторок сказав радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк, передають "Українські Новини".

"На сьогоднішній день відпрацьований остаточно маршрут і два маршрути (гуманітарного коридору), які є альтернативними, або назвемо їх запасними", - зазначив він.

Шкіряк наголосив, що він не може вказати конкретний напрям в цілях безпеки і забезпечення нормального функціонування цього коридору.

Радник поінформував, що відпрацьовані механізми оповіщення громадян, охочих покинути зону конфлікту і механізм ідентифікації тих, хто здійснюватиме його, щоб уникнути можливого проникнення терористів в інші області України.

За словами Шкіряка, близько 20 тисяч біженців зі сходу евакуйовані в Святогірськ Донецької області.

"З населенням, в п'ять тисяч Святогірськ сьогодні вже прийняв майже 20 тисяч тимчасових переселенців", - зазначив він.

Радник підкреслив, що місто готове прийняти ще 5-7 тис. біженців, ситуація в місті повністю під контролем української влади.

Святогірськ знаходиться вза 20 кілометрів від Слов'янська.

МВС також заявило про створення єдиної інформаційної бази вимушених переселенців зі сходу України.

Шкіряк наголосив, що за допомогою цієї бази громадяни, цілодобово мають можливість отримувати інформацію про можливості тимчасового перебування в тій чи іншій області України для переселенців.

Радник також повідомив, що за даними Державної служби з надзвичайних ситуацій в різних областях України готові прийняти 80 тисяч біженців зі сходу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування