Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС: російські терористи відчувають безкарність і продовжують вбивати

Середа, 25 червня 2014, 11:04

У МЗС наголошують, що на тлі зусиль України реалізувати мирний план президента на сході країни, підтримувані російською стороною незаконні збройні формування продовжують цинічно вбивати українських громадян.

Про це йдеться в заяві відомства, оприлюдненій на офіційному сайті в середу.

В МЗС нагадують, що ввечері під Слов’янськом пострілом з ПЗРК був збитий вертоліт Мі-8, у результаті чого загинуло 9 українських військовослужбовців. Протягом дня внаслідок обстрілу терористами блок-посту ЗСУ загинуло ще 2 та поранено 4 військовослужбовців.

Загалом з 20 червня сталося понад 40 інцидентів із застосуванням зброї з боку терористів.

"Укотре переконуємося, що проросійським терористам не потрібен мир, вони прийшли із війною і не зупиняться ні перед чим у знищенні миру і безпеки в Україні", - наголошується в заяві.

Дипломати підкреслюють, що цинізм російських бандитів поширюється навіть на дітей.

24 червня бойовики вкотре перешкодили евакуації 35 дітей з обмеженими можливостями Краматорського дитячого будинку "Антошка" до Харківської області. Лише завдяки втручанню персоналу дитбудинку, терористам не дали вивезти силоміць дітей у Ростовську область Росії.

Усі ці жахливі випадки свідчать, що, попри декларативні заяви Російської Федерації, російські терористи відчувають безкарність та заохочення.

Москва жодного разу не засудила терористичні акти, принципово не висловлює співчуття з приводу численних жертв, яких ледь не щодня зазнає Україна від зброї бойовиків і терористів, наголошують в МЗС.

"Україна закликає своїх міжнародних партнерів та увесь цивілізований світ солідаризуватися у масштабній протидії агресії, яка чиниться на сході нашої держави", - резюмується в заяві.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування