Росія відібрала в пенсіонерів збережену пенсію на анексований Крим

Середа, 25 червня 2014, 14:52

Уряд РФ не зможе повернути пенсійні заощадження росіян за 2014 рік, тому що ці гроші були витрачені на Крим.

Про це заявив міністр фінансів РФ Антон Сілуанов, передає Итар Тасс.

"Джерел для цього немає. Ніхто не збирався ці гроші повертати, тому що ці гроші пішли на Крим, на вживання антикризових заходів", - сказав він.

"Зараз поки ще ресурс цей є, він, швидше за все, піде на підтримку програми соціально-економічного розвитку Криму й Севастополя", - додав російський міністр.

"Тому просто так казати, що ми ці гроші повернемо, ця не порахована пропозиція, яка не обговорювалася", - зазначив Сілуанов.

"Треба запитати в автора, за рахунок чого це буде робитися", - додав він.

Міністр підкреслив, що питання "замороження" заощаджень в 2015 році навіть не обговорюється.

Раніше міністр економічного розвитку РФ Олексій Улюкаєв запропонував повернути заощадження НПФ в 2014 році.

"Я досі глибоко переконаний, що ті 243 млрд руб. накопичених пенсій, які були заморожені, ми повинні віддати тим НПФ, які пройдуть акціонування й перевірку регулятора, і що застрахованим особам усе має бути компенсоване", - сказав він.

Як повідомлялося раніше, ці кошти були зарезервовані в бюджеті. Частина з них в 2014 році розподілена на підтримку Криму й Севастополя.

В 2014 році внески в накопичувальну частину пенсії всіх застрахованих залишаються в бюджеті. Протягом 2014-2015 років НПФ, що бажають працювати з накопичуваннями, повинні акціонуватися й після перевірки регулятора ввійти в систему гарантування.

Інші мають повернути нагромадження застрахованих назад у Пенсійний фонд, щоб громадяни ще раз зробили вибір між НПФ, що пройшли відбір.

Але вже в березні після приєднання Криму керівники НПФ, що брали участь в робочих групах по пенсійному законодавству, розповіли, що чиновники соціальних відомств не виключають вилучення накопичень і в 2015 році. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування