Президент Молдови: російська армія порушує нейтралітет країни

Середа, 25 червня 2014, 17:30

Президент Молдови Ніколає Тімофті вважає, що присутність іноземних військ на території Молдови порушує статус конституційного нейтралітету держави.

Про це говориться в обнародуваній заяві глави Молдови у зв'язку з вимогою опозиційних комуністів про відставку президента, повідомляє Укрінформ.

"Глава держави строго дотримується конституційних норм нейтралітету Молдови. Водночас, президент переконаний, що присутність іноземних військ на території держави грубо порушує її конституційний нейтралітет", - наголошується в заяві.

Президент Молдови висловив у зв'язку з цим подив з приводу позиції Партії комуністів, яка публічно так і не висловилася щодо грубого нехтування з боку Росії норм конституційного нейтралітету Молдови.

Тімофті шкодує також з приводу політики, направленої проти європейської інтеграції країни, що проводилася комуністами.

"Президент шкодує, що партія, яка керувала країною протягом  8 років, дистанціюється від ними ж розпочатого  європейського проекту Молдови, виступаючи проти підписання Угоди про асоціацію з ЄС і модернізації всіх сторін життя держави", - підкреслюється в заяві.

 Як відомо, на території непідконтрольного Кишиневу Придністровського регіону знаходяться частини 14 російської армії, а також велика кількість озброєння і боєприпасів (понад двадцять тисяч тонн бомб і снарядів).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування