Лавров каже, що Україна має попереджати, куди відправляє вертольоти

Середа, 25 червня 2014, 20:17

В умовах перемир'я в Україні сторони конфлікту повинні сповіщати про пересування військової техніки.

Про це заявив глава Міністерства закордонних справ Росії Сергій Лавров, коментуючи ситуацію зі збитим вертольотом на сході України, передає російський "Інтерфакс".

"Президент України оголосив, що він може раніше режим цей (перемир'я) припинити після збитого вертольота. Звичайно, це трагедія, цього потрібно уникати", - заявив російський дипломат журналістам.

Разом з тим, він зазначив, що на сході України "люди озлоблені багатомісячними боями, коли їм доводиться тримати позиції навколо міст, де живуть мирні жителі".

"Летить військовий вертоліт, якщо потрібно було доставити медикаменти, якесь продовольство, щось ще з цивільного, напевно, потрібно використовувати канали зв'язку. А вони там є", - сказав Лавров.

Він погодився з тим, що існують різні нюанси воєнного стану.

Як відомо, у вівторок під Слов'янськом біля гори Карачун терористи збили український військовий вертоліт Мі-8. 9 осіб загинули. Також бойовики напали на опорний пункт АТО і вбили 2 військових, ще 3 поранили.

В п'ятницю Порошенко віддав наказ про припинення вогню на тиждень всіма підрозділами Збройних сил, Національної гвардії та Прикордонної служби. 

У понеділок після переговорів за участі представника України, Росії та терористичних організацій "ЛНР" та "ДНР" бойовики заявили, що погоджуються на перемир'я до 27 червня.

24 червня Порошенко віддав українським військовим наказ без жодних коливань відкривати вогонь у відповідь на напади терористів, у зв'язку з тим, що бойовики продовжили нападати.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування