Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Світ має побачити, що винних у смертях на Майдані та в Одесі покарають - Порошенко

Четвер, 26 червня 2014, 14:28

Міжнародні експерти мають бути залучені до розслідування убивств на Майдані Незалежності у Києві в лютому та загибелі людей в Одесі 2 травня, а винні мають бути покарані.

Президент України Петро Порошенко, виступаючи в Парламентській асамблеї Ради Європи в четвер, сказав:

"Я підтримую налаштованість активізації міжнародної панелі розслідувань Ради Європи, яку ми обговорили разом із генеральним секретарем, – для експертного розслідування випадків застосування сили як проти Майдану 18, 19, 20 лютого, так і трагічних подій в Одесі 2 травня".

"Ми готові до відкритої співпраці – для того, щоби весь світ прозоро переконався, що винуватці в цих трагедіях будуть притягнуті до відповідальності", - запевнив Порошенко.

Як відомо, на Майдані у Києві 18 лютого під час сутичок із "Беркутом" постраждали дуже багато людей, а вранці 20 лютого по противниках влади Віктора Януковича стріляли снайпери. Від поранень, отриманих тоді, загинуло понад 100 осіб.

У Одесі 2 травня загинуло 48 осіб унаслідок сутичок між прихильниками Майдану та "антимайданівцями" та пожежі, влаштованій у Будинку профспілок, де переховувалися противники нинішньої влади.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування