Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Коломойського заявляють, що терористи планували вбити керівництво регіону

Четвер, 26 червня 2014, 16:13

На Дніпропетровщині затримали терористичне угруповання, яке планувало підірвати керівників ОДА, ешелон з військовою технікою і трансформаторні станції.

Про це заявив в.о. заступника голови Дніпропетровської облдержадміністрації Борис Філатов на брифінгу, повідомляє "Укрінформ".

"У Дніпропетровську розкрито терористичне угруповання, у планах якого у стадії реалізації був підрив ешелону з військовою технікою і планувався підрив трансформаторних станцій з метою позбавлення міста водопостачання", - сказав він.

"В якості людської мішені був вибраний я і командир батальйону "Дніпро" Юрій Береза, і далі за списком керівники облдержадміністрацій, яких, на їхню думку, вони могли дістати", - заявив Філатов.

Також, за його словами, терористи планували ліквідувати Дмитра Яроша, хоча той до облдержадміністрації не має відношення.

Філатов розповів, що 16 терористів познайомилися в соціальних мережах, а також на проросійських мітингах.

За його словами, між ними були чітко розписані обов'язки: частина з них займалася інформаційним забезпеченням, створенням відповідних груп у соцмережах, збором коштів для фінансування через інтернет, а також вербуванням відповідних союзників і симпатиків, із них шестеро були відповідальними за силові акції.

Між зловмисниками також були розписані ролі: хтось відповідав за поставку зброї, хтось - за забезпечення стеження, а також за фінансування.

За словами Філатова, з однієї з так званих "народних республік" привезли вибухівку, також підбирали відповідних технічних спеціалістів, які могли зробити з неї фугас.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування