Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У МЗС пояснили, навіщо Меркель Медведчук

Четвер, 26 червня 2014, 16:19

Канцлер Німеччини Ангела Меркель зацікавлена в наданні лідеру руху "Український вибір" Віктору Медведчуку офіційного статусу на переговорах щодо врегулювання ситуації на сході України, оскільки Європа виступає за виключно дипломатичне вирішення конфлікту.

Про це на прес-конференції заявила перший заступник міністра закордонних справ Наталія Галібаренко, коментуючи відповідну пропозицію канцлера, передає УНІАН.

"Наша позиція в тому, щоб дати миру шанс, щоб у нас було моральне право апелювати до країн ЄС і сказати, що ми зробили все для діалогу", - розповіла Галібаренко.

"Ми зробили мирний план, ми його з усіма погодили, ми чесно виконували всі положення цього плану. Росія не реагує, порушує, не робить зі свого боку нічого. Тому у нас буде моральне право потім апелювати до європейської спільноти, до Сполучених Штатів. Це один момент", - наголосила вона.

"Звичайно, я розумію логіку Ангели Меркель. ЄС дуже зацікавлений, щоб питання нашого конфлікту перейшло в дипломатичне русло і там залишалося, щоб не було військових дій", - сказала перший заступник міністра.

"І якщо пан Медведчук може стати гарним переговорником, то вона, звичайно, буде відстоювати його кандидатуру. А що стосується нас, то нашу сторону зараз представляє Леонід Кучма", - сказала Галібаренко.

Як відомо, Медведчук є кумом президента РФ Володимира Путіна.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування