Російська прокуратура не бачить підстав звільняти режисера Сєнцова

П'ятниця, 27 червня 2014, 12:02

Підстав для зміни запобіжного заходу та припинення кримінального переслідування Олега Сєнцова та Олександра Кольченко, затриманих у Криму, немає.

Про це йдеться у відповіді заступника Генерального прокурора Російської федерації Віктора Гриня на звернення голови Ради при президенті Росії з розвитку громадянського суспільства і прав людини Михайла Федотова, пишуть Крим. Реалії.

Як пояснив представник Генпрокуратури, в УФСБ Росії по Республіці Крим та Севастополю порушені і об'єднані в одному провадженні три кримінальні справи за фактами діяльності терористичного співтовариства.

В якості підозрюваних затримані О. Сєнцов та О. Кольченко.

"Зараз вони користуються послугами захисників, дають свідчення і етаповані в СІЗО на території Москви", - сказано в офіційній відповіді.

 

Як відомо, Олег Сєнцов і ще 3 громадян України були затримані співробітниками ФСБ в травні в Криму.

Геннадія Афанасьєва, Олексія Чірнія, Олександра Кольченка та Олега Сєнцова звинувачують у підготовці терактів у Сімферополі, Ялті і Севастополі.

ФСБ Росії називає їх активістами "Правого сектору", проте українська радикальна організація це спростовує.

Раніше до президента Росії з вимогою звільнити Сєнцова зверталися відомі у світі кінорежисери - Педро Альмодовар, Бертран Таверньє, Кен Лоуч, Анджей Вайда, Кшиштоф Зануссі та інші.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...