Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Потрібно провести "десепаратизацію" Донбасу - радник голови МВС

П'ятниця, 27 червня 2014, 13:59

На Донбасі треба домовлятися з тими, хто готовий домовлятися, а до тих, хто хоче воювати з Україною, треба застосовувати силу, а потім провести "десепаратизацію".

Така думку висловив радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко в інтерв'ю "ЛІГАБізнесІнформ".

На його погляд, терористи не використовують нагоду скласти зброю, бо "не вірять у амністію" і їм "є куди піти".

Радник голови МВС зазначив, що "є кілька десятків груп" терористів.

"Одні групи контролюються Стрєлковим, інші – Болотовим. Є політичне керівництво терористів. Є керівництво бойове. Міністром оборони є товариш Стрєлков, його заступник - товариш Бєс. Політичне керівництво в них боягузливе. Пушилін другий тиждень сидить у Москві після замахів", - сказав він.

"Є ще так звані козацькі групи, яким аби лишень ограбувати когось. І всією цією шарашкіною конторою управляють із Москви. Боєздатність терористів різна. Танками й Градами, які їм приганяють, користуватися нормально вони не вміють", - сказав Геращенко.

На його думку, "говорити в Донбасі потрібно з адекватною частиною". "Наприклад, не всі мери там закінчені сепаратисти. Є й підприємці, які реально бачать картину… Власники великих підприємств Донбасу, які розуміють, що без України їм не жити", - зазначив Геращенко.

"За допомогою переговорів можна відітнути всіх розсудливих людей від терористів, щоб ми могли чітко визначити, хто буде воювати проти українського народу, а хто воювати не буде. Хто воює – повинен або загинути, або потрапити в полон, або втекти", - сказав він. 

"Болотов – лідер терористичної організації. Його статус підтверджений рішенням ГПУ. На мій погляд, це один із тих терористів, говорити з якими немає про що. Він і Пушилін – це люди, які прямо управляються з Москви", - заявив Геращенко.

"Тоді давайте чесно говорити. Ми або домовляємося з Путіним, або намагаємося знайти компроміс із жителями Донбасу", - наголосив радник голови МВС.

Геращенко вважає, що "подальшого розпаду (країни) допускати не можна".

"Вирішити цю проблему потрібно комбінованим чином: домовлятися з тими, хто готовий домовлятися; застосовувати зброю до тих, хто не збирається її кинути", - сказав він.

"Після цього потрібно буде провести десепаратизацію Донбасу, за прикладом денацифікації Німеччини. Якщо хтось був замішаний у зв'язках із терористами й сепаратистами, якщо якийсь мер міста десь виступав проти єдиної України – цю людину треба за законом позбавити права бути обраним чи призначеним на державну посаду", - заявив Геращенко.

"Якщо цього не зробити – проблема розтягнеться на десятиріччя вперед. Якщо провести вибори й не провести подібну десепаратизацію, то що ми потім будемо робити з терористами Пушиліним і Губарєвим? Давати їм право обиратися кудись? Той же Єфремов буде претендувати на посаду голови Луганської області. За це гинули й продовжують гинути українці? Звичайно, ні", - сказав він. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:12
У Білому домі розповіли, чому США передали Україні ракети ATACMS ще у березні
22:48
Салліван: Через затримку з допомогою Україна втратила Авдіївку
22:35
відеоУльтраправий політик випустив у Європарламенті голуба, побажавши "миру" Україні та Росії
22:25
оновленоУкраїнські чоловіки 18-60 років не зможуть отримати паспорти за кордоном – постанова КМУ 
22:09
фото, відеоУ Миколаєві через невідому вибухівку запалали авто: п′ять рятувальників постраждали
22:01
Під парламентом Грузії знову протестують проти закону про "іноагентів"
21:54
Економічні новини 24 квітня: справа Сольського, ТРЦ "Гулівер" хочуть передати в управління АРМА
21:42
Україна і Португалія почали переговори про гарантії безпеки
21:33
Усіх абонентів у Києві, Одесі та Хмельницькому заживили, у Харкові діють обмеження – Міненерго
21:22
Єврокомісар вважає, що вступ України в ЄС не спричинить значних фінансових проблем
Усі новини...