У Криму прокремлівські окупанти "зачищають" кримських татар у ЗМІ

Субота, 28 червня 2014, 11:48

Директора творчого об'єднання кримськотатарських програм ДТРК "Крим" Сеїтисляма Кишвеєва зняли з посади за результатами так званого службового розслідування.

Про це повідомив сам Кишвеєв, пише Укрінформ.

Нове російське керівництво телекомпанії звільнило заслуженого журналіста Криму ім'ям закону України.

"Спочатку мені запропонували звільнитися за власним бажанням, але я відмовився і отримав звільнення за статтею 40, п.3, КЗпП України (систематичне невиконання працівником своїх обов'язків без поважних причин)", - повідомив Кишвеєв.

Формальною причиною звільнення директора кримськотатарських програм стало те, що редакція не забезпечує дослівного перекладу кримськотатарських програм російською мовою.

"Я сам вже кілька років намагаюся налагодити процес синхронного перекладу ефіру кримськотатарських програм, проте допомоги в наданні необхідної техніки і штату перекладачів так і не домігся. Потреби редакції в комп'ютерах та іншій елементарній техніці керівництвом ДТРК постійно ігноруються", - зазначив Кишвеєв.

Він повідомив, що 2 дні тому з кримськотатарської редакції ДТРК "Крим" за тією ж статтею КЗпП України був звільнений, незважаючи на попередні подяки в трудовій книжці, редактор Шевкет Ганієв.

Проте він зміг довести незаконність свого звільнення і відновився на посаді, правда, на умовах трудового договору, який розривається після закінчення його терміну.

За словами Кишвеєва, обстановка в кримськотатарській редакції наразі нагадує часи репресій 30-х років – співробітників переслідують за власну думку і небажання "дивитися в рот владі".

На його думку, місця в кримськотатарській редакції звільняють для тих, хто більш лояльний до нової влади.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування