В ОБСЄ підтримали Порошенка і розповіли, де вирішення проблеми з ДНР

Субота, 28 червня 2014, 15:11

В ОБСЄ схвалюють рішення президента України Петра Порошенка продовжити мораторій на використання збройної сили на 72 години.

Про це заявив голова ОБСЄ Дідьє Буркхальтер  у ході 23-ї сесії Парламентської Асамблеї ОБСЄ, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я підтримую рішення президента Порошенка продовжити мораторій на використання Збройних сил", - заявив Буркхальтер.

За його словами, на території України наразі перебувають 25 спостерігачів ОБСЄ, які на місці збирають факти про те, що відбувається.

Голова ОБСЄ звернув увагу на те, що представники організації, зокрема, "підтримують контакт з сепаратистами", щоб отримати повну інформацію про те, що відбувається.

"ОБСЄ готова зіграти свою роль - нині ми робимо все, щоб забезпечити досягнення миру (в Україні) мирним шляхом", - наголосив  Буркхальтер і додав, що головне - "покінчити з насильством".

Також, відповідаючи на питання  щодо перспектив врегулювання ситуації в Україні, Буркхальтер зазначив: "Дуже небезпечне питання - не можу нічого остаточно говорити".

За його словами, відчуття оптимізму у голови ОБСЄ з'явилося після того, як в Україні відбулися президентські вибори, і було оголошено "мирний план" з боку нового президента.

"Але ситуація дуже хитка", - зазначив Буркхальтер  та підкреслив, що пропозиції, які було зроблено як "дорожню карту" з припинення вогню, не дотримуються.

На думку Буркхальтера, шлях вирішення проблеми лежить, зокрема, у налагодженні діалогу між Києвом і східною частиною України.

Голова ОБСЄ зазначив: якщо такий діалог відбудеться, то можливе й припинення вогню, яке переросте у припинення військових дій.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування