Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

РФ звинувачує Україну в "необгрунтованих територіальних претензіях"

Субота, 28 червня 2014, 15:31
Росія серйозно стурбована ситуацією в Україні, де "масово порушуються права людини, включаючи головне - право на життя".

Про це йдеться в заяві МЗС РФ.

У російському відомстві визнали, що в цьому зв'язку вельми актуальна "як така" ідея надання допомоги Україні в галузі прав людини з боку міжнародного співтовариства.

"Країна справді її потребує. Київ це визнав і сам звернувся за сприянням", - написано в документі.

Разом з тим, Росія розкритикувала прийняту 27 червня Радою ООН з прав людини резолюцію про надання сприяння Україні в галузі прав людини.

"На жаль, текст резолюції свідчить про те, що РПЛ використовували в кон'юнктурних цілях для висунення і підкріплення необгрунтованих політичних і територіальних претензій, дискусія за якими в принципі недоречна", - заявили в російському відомстві.

МЗС РФ наполягає, що в ході консультацій закликали українську делегацію і "тих, хто за нею стоїть", відмовитися від такого "неконструктивного настрою і зосередитися на правозахисних питаннях".

Російські дипломати вважають, що резолюцію підтримали країни Заходу, які "зіграли непривабливу роль у дестабілізації обстановки в Україні, і їхні традиційні союзники".

Як відомо, у п'ятницю на 26-й сесії Ради ООН з прав людини прийняли резолюцію про співпрацю та допомогу Україні.

Резолюцію підтримали 23 делегації, проти висловилися 4 і 19 - утрималися.

Головними пунктами резолюції є: проведення реформ з боку української влади та складання зброї з боку членів збройних груп.

В документі засуджується насильство і порушення, вчинені незаконними збройними групами, включаючи викрадення, незаконні затримання, вбивства, тортури і жорстоке поводження, зникнення і утиск журналістів, міжнародних спостерігачів та інших осіб.

Терористів закликали роззброїтися, звільнити заручників і захоплені будівлі.

Резолюція також закликає негайно припинити всі акти дискримінації та утисків, у тому числі в Криму.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування