У Донецьку бойовики "Стрєлка" захопили ще одну військову частину - ЗМІ

Субота, 28 червня 2014, 16:55

Солдати-строковики залишили частину №3023 у Донецьку.

Про це повідомляє видання "Діалог". 

За даними видання, в/ч була здана без єдиного пострілу,  в результаті "переговорів з командуванням". 

За наказом Стрєлкова (Ігор Гіркін, офіцер ГРУ РФ), солдатів відпустили у звільнення по домівках. В/ч перейшла під контроль бойовиків. 

Як зазначив один з бійців у інтерв'ю журналістам, між командуванням в/ч та представниками терористів відбулися переговори, внаслідок яких особовому складу було дано команду "відбій".

"Команда "відбій" надійшла, бо в суперника сили перевищували наші. Безпосередньо у нас - не лише захист військового містечка, а й охорона об'єкту. Якби ми захищали частину, не змогли б виконати свою безпосередню задачу",  - пояснив військовий у відеоінтерв'ю.

Як відомо, на території військової частини знаходиться завод з утилізації та переробки вибухових речовин.

Разом з тим на відео, відзнятому у в/ч після виступу "ідейного натхненника" ДНР - росіянина Павла Дугіна та командира частини чути, що солдатам повідомляють про можливість скласти присягу на вірність РФ. "Ті, хто складатиме присягу  - виходить і вишикується на плацу. Ті , хто не складатиме - лишається тут (в актовому залі)". 

Після цього солдати масово почали розсідатися на місця, з яких щойно встали. 

У центрі АТО та Міноборони інформацію про захоплення в/ч не підтверджують  і не спростовують. 

Як відомо, раніше у мережі з'явилося  відео, на якому полонених бойовиками українських військових з в/ч №3004 у Донецьку звільняють після штурму та захоплення частини. Журналісти зазначили, що багатогодинний бій, який тривав між українськими військовими та терористами з ДНР "схожий на "договорняк". 

Джерело відео - Гарик Зозуля

Українська правда, Діалог

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування