Журналісти "Першого" заявили, що Київ залякує ЗМІ. Обіцяють "говорити правду"

Понеділок, 30 червня 2014, 12:55

Перший канал продовжить справу свого загиблого під Донецьком оператора Анатолія Кляна - "говорити правду про події на Україні, незважаючи на залякування".

Про це йдеться у заяві Першого каналу на офіційному сайті у зв'язку із загибеллю Кляна на Донбасі.

"Українська влада продовжує вбивати журналістів на Південно-Сході - її не влаштовує, що неможливо сховати їх дії проти власного народу. Там краще розбиратися з повсталими без свідків. Наш обов'язок - повідомляти країні і світові про те, чому стали свідками наші журналісти", - наголошується в заяві.

"... Ми продовжимо робити те, що робив Толя, як би українська влада ні розраховували на те, що ми злякаємося. Ми просто зобов'язані це робити", - додали автори заяви.

Як відомо, оператор російського "Першого каналу"  Анатолій Клян загинув у Донецьку: разом із кореспондентом і звукооператором він поїхав на зйомку вночі в українську військову частину. Поїздку організувала "прес-служба Донецької народної республіки".

За даними "прес-служби", "матері солдатів планували зустрітися з синами і забрати їх додому".  Російські медіа не подали повної картини подій, що передували стрілянині.

Прокуратура Донецької області відкрила провадження за фактом загибелі Кляна.  Встановлено, що оператор російського телеканалу отримав проникаюче поранення черевної порожнини, перебуваючи в районі військової частини біля селища Опитне Ясинуватського району Донецької області.

Міністерство закордонних справ РФ вимагає від України провести об'єктивне розслідування загибелі російського журналіста.  У зовнішньополітичному відомстві вважають загибель журналіста підтвердженням того, що "силові структури України явно не бажають деескалації збройного конфлікту на Сході країни", а "Україна блокує і без того крихке перемир'я".

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...