Бойовики тероризують сили АТО: один вбитий, 8 - поранені

Понеділок, 30 червня 2014, 15:31

За останні кілька годин терористами скоєно низку нападів на сили АТО, в результаті чого один військовослужбовець загинув, 8 отримали поранення.

Про це повідомив координатор групи "Інформаційне опір" Дмитро Тимчук.

"Двічі обстріляні з мінометів позиції силовиків на горі Карачун поблизу Слов'янська. Втрат серед силовиків немає. Скоєно напад із засідки на колону забезпечення сил АТО в Донецькій області. Троє військовослужбовців отримали поранення. Скоєно напад на підрозділ сил АТО під Кривою Лукою (Краснолиманський район Донецької області ). Один військовослужбовець загинув", - зазначив Тимчук.

Крім того скоєно напад на рекогносцирувальну групу сил АТО в Луганській області, в результаті двоє військовослужбовців поранені.

"Поблизу прикордонного пункту пропуску" Довжанський "на міні підірвався БТР сил АТО. Троє військовослужбовців отримали поранення", - зазначив координатор ІС.

.

У прес-центрі АТО підтвердили дані "Інформаційного спротиву" та підкреслили: українські військові неухильно дотримуються  мирного плану президента Петра Порошенка щодо врегулювання ситуації на сході України.

"Натомість бойовики продовжують підступно обстрілювати блок пости та опорні пункти сил АТО", - зазначили у прес-центрі.

За даними МЗС України, загальна кількість випадків порушення перемир"я - 108.  Втрати Збройних сил України -  27 військовослужбовців загинуло, 69 - поранені. 

Як відомо, раніше в РНБО заявили, що терористи у зоні АТО за останню добу 8 разів порушили перемир'я, внаслідок їх обстрілів загинуло 8 мирних мешканців.

О 22:00 30 червня спливає термін припинення вогню в рамках "мирного плану" Порошенка. У Росії заявляють про необхідність продовження "перемир'я". Разом з тим бойовики на Донбасі останніми дням активно стягують сили і техніку на території зони АТО. 

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News