Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Активісти під ВР вимагатимуть в нардепів скасувати канікули заради ЄС

Понеділок, 30 червня 2014, 21:16

1 липня о 9-30 громадські організації та активісти ініціативи Реанімаційний Пакет Реформ прийдуть під стіни Верховної Ради з вимогою відстрочити початок парламентських канікул до того моменту, коли не будуть прийняті надважливі законопроекти.

Про це йдеться у повідомленні прес-центру Майдану.

Зокрема, йдеться про вимогу ухвалити у другому читанні законопроекти №3541 (Реформа прокуратури)  та законопроект №1187-2 (Реформа вищої освіти).

Також активісти вимагатимуть ухвалення законопроекту №4873 (Визнання Римського Статуту та юрисдикції Міжнародного кримінального суду) та №4829 (Судова реформа), та низки інших законопроектів, на яких наполягають експерти та активісти Реанімаційного Пакету Реформ.

"Окремою важливою вимогою є ратифікація підписаної 27 червня 2014 року угоди з Європейським Союзом, яку потрібно ратифікувати найближчим часом, а не відкладати на осінь", - йдеться у  повідомленні.

Окрім того до початку парламентських канікул депутати мають прийняти нове виборче законодавство, яке дозволить провести наступні вибори до Верховної Ради за відкритими регіональними списками, як це відбувається в більшості європейських держав, наголошують активісти.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: