Грузія б'є на сполох: вертоліт РФ порушив її повітряний простір

Четвер, 10 липня 2014, 14:12

МВС Грузії заявляє про порушення російським вертольотом повітряного простору країни.

Російський вертоліт в четвер, 10 липня, був помічений над селами Меджврісхеві і Сакорінто Каспського району Грузії, повідомляє прес-служба грузинського МВС.

Як передають "Новости-Грузия", за даними відомства, російський вертоліт порушив повітряний простір Грузії в 11.00 за місцевим часом біля адміністративного кордону з Цхінвальським регіоном (Південна Осетія), після чого відлетів в напрямку Цхінвалі.

"Російський вертоліт порушив повітряний простір, контрольований центральними властями Грузії. За гарячої ліній ми сповістили місію ЄС, російську сторону і де-факто влада Цхінвалі", - повідомила представник відомства.

У зустрічах щодо запобігання інцидентів, що проходять у селі Ергнеті, біля адміністративного кордону з непідконтрольним центральній владі Грузії Цхінвальським регіоном, беруть участь представники грузинської та південно-осетинської сторін, Росії, ООН, ОБСЄ, ЄС.

Женевські дискусії проводяться з жовтня 2008 року на основі домовленостей, досягнутих після серпневої війни 2008 року в Грузії, за посередництва ЄС, ООН та ОБСЄ.

У зустрічах в Женеві беруть участь делегації Грузії, Росії, США, представники абхазької і південноосетинської сторін. 

Як повідомлялося, за минулу добу шість вертольотів РФ порушили повітряний простір України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування