У АП кажуть, що реформувати Конституцію можна інакше, але швидше

Четвер, 10 липня 2014, 15:23

У законопроект про внесення змін до Конституції, запропонований президентом, можуть внести зміни з урахуванням зауважень депутатів до спрямування його в Конституційний Суд.

Про це заявив перший заступник голови Адміністрації президента Геннадій Зубко на брифінгу, повідомляють "Українські новини".

"Можливо, будуть зміни, зараз ідуть консультації", - сказав він, відповідаючи на запитання про те, чи зміняться положення законопроекту до голосування у Верховній Раді про спрямування документа до КС.

На запитання про те, чи враховуються зауваження фракцій заради їхньої підтримки, Зубко відповів, що йдуть консультації в режимі засідання з фракціями.

"Зараз, ці два тижні до наступного пленарного тижня, ідуть активні консультації та спілкування з представниками фракцій, політичних груп і позафракційними депутатами в напрямку підтримки саме цих змін", - заявив представник АП.

"Я особисто брав участь у нараді з двома фракціями і по кожному пункту ми розглядали кожну зміну й обговорювали, чому це має бути так, а не інакше", - сказав він.

Зубко також наголосив, що до початку пленарного тижня парламенту Україна очікує отримати висновки Європейської комісії "За демократію через право" ("Венеціанська комісія") щодо цього законопроекту й у депутатів буде час розглянути її рекомендації.

Разом із тим, заступник голови Адміністрації президента наголосив, що було б дуже необережно затягувати процес внесення змін до Конституції.

За словами Зубка, АП не має нічого проти внесення фракціями альтернативних законопроектів, але вважає за необхідне ухвалити їх якнайшвидше.

Зубко наголосив, що конституційна реформа є ключовим моментом плану президента Петра Порошенка з урегулювання ситуації на сході України.

Він висловив сподівання, що на наступному пленарному тижні Верховна Рада попередньо схвалить законопроект глави держави про внесення змін до Конституції.

"Ми вважаємо, що вони (зміни до Конституції) повинні бути прийняті на цій сесії", - цитує Зубка "Інтерфакс-Україна".

Як відомо, 26 червня президент Петро Порошенко зареєстрував у парламенті проект змін до Конституції. Однак фракції "Батьківщина" і "Свобода" заявили, що не підтримають його й подадуть альтернативний законопроект.

Заступник голови АП Валерій Чалий заявляв, що Венеціанська комісія може дати свою оцінку президентського проекту змін до Конституції України вже до 18 липня.

Наступний пленарний тиждень у Верховній Раді почнеться 22 липня.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування