Жителів Донецька, які вимушено виїхали з міста, просять самим знімати собі житло

Четвер, 10 липня 2014, 18:55

У пансіонатах та базах відпочинку Новоазовського району Донецької області тимчасово проживає близько 1100 переселенців зі Слов'янська, Краматорська, Луганська, з них більше 300 дітей.

Як повідомила заступник голови Новоазовської райдержадміністрації Світлана Калініченко, останнім часом в район приїжджають й жителі Донецька, де зараз ведуться активні бойові дії.

"На жаль, ми не можемо цих людей розмістити в пансіонатах і утримувати, як переселенців зі Слов'янська та Краматорська. Тому пропонуємо їм за їхні ж гроші (а вони до останнього працювали в Донецьку) знімати кімнати у приватників або на базах відпочинку", - сказала вона виданню 0629.

У райдержадміністрації зауважили, що, незважаючи на те, що в Слов'янську і Краматорську вже потроху налагоджується мирне життя, переселенці повертатися в свої міста не поспішають.

Деякі з них вже влаштувалися на роботу в район, щоб потім була можливість зняти житло.

"Основна маса переселенців має намір повернутися в свої будинки, і лише деякі люди хочуть залишитися тут", - сказали в райдержадміністрації.

Світлана Калініченко зазначає, що на заклик про допомогу переселенцям відгукнулися не лише різні організації, але і прості жителі району та міста. Вони приносять та привозять одяг, продукти, іграшки, воду.

Тим часом, станом на сьогодні для переселенців необхідні лікарські препарати серцевої групи, таблетки від тиску, противірусні препарати, а також продукти харчування.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...