Бойовики перешкоджають доступу місії ОБСЄ до пунктів пропуску – Меркель

Четвер, 10 липня 2014, 22:01

Представники спеціальної моніторингової місії ОБСЄ не мають доступу на пункти пропуску на українсько-російському кордоні через дії бойовиків.

Про це повідомила канцлер Німеччини Ангела Меркель у телефонній розмові з президентом Петром Порошенком.

Глава держави запевнив Меркель у готовності до двостороннього припинення вогню.

При цьому, як він підкреслив, має бути забезпечений режим моніторингу і верифікації двостороннього припинення вогню, контролю за кордоном для припинення надходження озброєння та бойовиків з російського боку, негайне звільнення усіх заручників та початок безумовних політичних переговорів.

У відповідь Меркель зауважила, що представники Спеціальної моніторингової Місії ОБСЄ не мають доступу на пункти пропуску на кордоні через дії бойовиків.

Порошенко відзначив, що є кричущі випадки порушень міжнародного права.

Як приклад він навів викрадення бойовиками в Луганській області пілота Збройних сил України Надії Савченко і нелегальне перевезення її на утримання до в’язниці російського міста Вороніж.

Також глава держави висловив обурення примусовим наданням російського громадянства українському режисеру Олегу Сенцову на території Криму і подальшим його утриманням у в’язниці в Москві.

Президент повідомив, що, попри всі зусилля української сторони, так і не знайшло адекватної відповіді намагання провести консультації Контактної групи щодо мирного врегулювання ані шляхом зустрічі, ані навіть в форматі відеоконференції.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування