Порошенко доручив призначити Савченко нового адвоката

Четвер, 10 липня 2014, 20:10

Президент Петро Порошенко доручив призначити льотчиці Надії Савченко нового адвоката, який забезпечить її захист.

Про це глава держави заявив на зустрічі у четвер з начальником Управління внутрішніх справ міста Горлівка Андрієм Крищенко, цитує його прес-служба.

Порошенко пообіцяв докласти всіх зусиль для визволення всіх заручників, захоплених на Донбасі, в тому числі й Надії Савченко, яку утримують у російській в’язниці.

"Ми не заспокоїмось до тих пір, доки не матимемо можливість повідомити мамі Надії, що з її донькою, героїчною Надією Савченко все гаразд", - заявив президент.

Порошенко наголосив: "Надія Савченко для нас усіх є символом боротьби за Україну. Перебуваючи у заручниках, вона продемонструвала справжній, сильний, бойовий український дух військовослужбовця, який не зраджує Батьківщину".

Президент визнав, що "ситуація дуже важка: вона є викраденою, і реакція української влади буде дуже жорсткою".

"Ніхто не має права викрадати українських громадян, український військових. Це є порушення всіх без виключення міжнародних угод, всіх норм міжнародного права і є категорично неприйнятним", - сказав він.

Порошенко висловив впевненість у тому, що Савченко "повернеться в Україну здоровою та буде захищати Україну і надалі".

Як відомо, терористи взяли Савченко у полон на Сході України. Пізніше з'ясувалося, що вона знаходиться у слідчому ізоляторі в російському Воронежі.

Суд Новоусманського району Росії заарештував її на два місяці — до 9 вересня.

Міністерство юстиції звернеться до Ради Європи з проханням визнати, що українська льотчиця Надія Савченко перебуває на території Росії як заручниця.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування