У Мар'їнці застосували важку артилерію. Донеччани тікають з міста

Субота, 12 липня 2014, 10:17

Ніч з 11 на 12 липня в Донецьку пройшла вкрай неспокійно, особливо для жителів Петровського та Кіровського районів.

Про це повідомляє офіційний сайт Донецької міськради.

Згідно з повідомленням, вночі велися бойові дії з використанням важкої артилерії в місті Мар'їнка.

"У 4.00 в Петровському районі через побоювання наближення бойових дій була включена сирена оповіщення цивільної оборони, відкриті підвали і бомбосховища. На щастя, вони не знадобились", - відзначили в прес-службі.

Також зазначено, що поодинокі постріли протягом ночі були чутні в Куйбишевському, Кіровському і Калінінському районах.

"Станом на 9.00 в Донецьку тихо. Системи життєзабезпечення, громадський транспорт і торговельна мережа міста працюють у штатному режимі", - підкреслили в міськраді.

Крім того, жителі Петровського району Донецька розповіли, що вночі спрацювала сирена в районі шахти № 29 о 4 ранку через бойові дії у місті Мар'їнка, - пише видання ОстроВ.

За інформацією, вранці жителі почули вибухи, "тремтіли вікна і ліжка на підлозі, після чого спрацювала сирена".

"Коли вже спрацювала сирена, жителі побігли в бомбосховищі біля школи № 87 в нашому районі. На вулиці зібрався весь район з пакетами, сумками ... ", - розповіли очевидці і відзначили, що частина людей мають намір сховатися в бомбосховищі, інші по можливості виїжджають з цього району.

Вранці в суботу колона машин у два ряди утворилася в мікрорайоні "Широкий" Донецька на трасі, що веде в бік міста Маріуполь Донецької області, - розповідають місцеві жителі.

"Починаючи з мікрорайону Широкий (Кіровський район) стоять у дві колони легкові машини. На маріупольській трасі при проїзді блок-поста "ДНР" тільки у двох чоловіків з пасажирів перевірили паспорти, довго не затримували. Ми проїхали швидко пост. Довше стоять легкові машини, мабуть, тому що перевіряють багажні відділення ", - кажуть вони.

За повідомленням жителів міста, які покидали через цю трасу місто, на проходження всіх блок постів "ДНР", Національної гвардії і ДАІ, потрібно від 40 хвилин до 2,5 годин.

Як повідомляє офіційний сайт мера Донецька Олександра Лук'янченка, станом на 12.00 за повідомленнями городян чутні звуки вибухів з боку Мар'їнки.

"В цілому обстановка в місті стабільно напружена. Збоїв в роботі комунальних служб немає. Ситуація в продовольством прогнозована", - наголошується в повідомленні.

Громадський транспорт працює згідно графіків "вихідного дня". Небезпечною залишається зона аеропорту. Автобуси в режимі "звичайний" по маршрутах № № 50 і 80 - не працюють у зв'язку з установкою бетонних загороджень на шляху прямування.

Маршрутні таксі в цьому напрямку працюють, об'їжджаючи перешкоду через житлові квартали.

Джерело відео -  9plus0

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...