Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Чуркін розповів, як ООН має відреагувати на бойовиків в Україні

Субота, 12 липня 2014, 11:54

Радбез ООН має висловити глибоку стурбованість у зв'язку із зростанням кількості жертв серед мирного населення в результаті військових операцій, що почастішали, та знищення інфраструктури мирних жителів на сході України.

Про це заявив повідомив постпред РФ при ООН  Віталій Чуркін, повідомляє ZN.ua з посиланням на Інтерфакс.

"Замість того щоб вносити (у СБ ООН) новий проект резолюції, ми вирішили приділити основну увагу ключовим елементам, які СБ ООН має взяти до уваги. Ми представили елементи, які, як ми сподіваємося, ляжуть в основу резолюції, яку прийме СБ ООН" , - зазначив Чуркін.

За його словами, Рада безпеки ООН має підтримати міжнародні пропозиції щодо врегулювання конфлікту в Україні, зокрема, женевське заява від 17 квітня і берлінську декларацію від 2 липня ".

Також Чуркін зазначив, що Рада безпеки ООН має закликати сторони конфлікту на Україні припинити насильство і повною мірою виконувати положення перерахованих вище документів ".

"РБ ООН має закликати ОБСЄ сприяти врегулюванню конфлікту за допомогою роботи спеціальної моніторингової місії в Україні", - заявив він.

Чуркін зазначив, що Росія попросила колег в СБ ООН відповісти на її пропозиції якнайскоріше - не пізніше ніж до 17:00 за київським часом.

"Якщо ми отримаємо якісь корисні ідеї до понеділка, то ми їх приймемо до розгляду і будемо рухатися до кінцевого результату", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування