Росія відкрила пункти пропуску на кордоні з Луганщиною

Субота, 12 липня 2014, 12:54

У Росії на кордоні з Україною відновили свою роботу пункти пропуску "Донецьк", "Гуково", "Новошахтинськ".

Про це повідомляє російське "Інтерфакс-Південь" із посиланням на речника російських прикордонників, пише Радіо Свобода.

Як повідомив речник прикордонного управління ФСБ Росії в Ростовській області Василь Малаєв, охочі перетнути кордон є тільки на пункті пропуску "Донецьк", на двох інших – "Гуково" і "Новошахтинськ" – людей немає.

Пункт пропуску "Донецьк" (Ростовська область Росії) межує з українськими "Ізварине", "Краснодарський" і "Сєверний", "Гуково" – з "Червонопартизанськом" і "Червоною Могилою", "Новошахтинськ" – із "Довжанським". Українські силовики останніми днями повернули собі умовний контроль за "Довжанським", "Червонопартизанськом" та "Ізвариним", але території далі за ними досі під контролем сепаратистів, і Україна не оголошувала про їхнє відкриття.

Скрін-шот з maps.google.com

Днями Росія закривала ці пункти зі свого боку через бойові дії, що точилися поруч на українській території.

З українського боку відповідні прикордонні пункти, що межують зі згаданими російськими, вже давно були закриті рішенням Кабінету міністрів, коли українські прикордонники втратили над ними контроль; частину цих пунктів Україна досі не контролює.

Росія, яка за міжурядовою угодою мала закрити ці пункти зі свого боку, на порушення своїх зобов’язань не зробила цього і продовжувала пропуск у той час, як українські пункти контролювали проросійські сепаратисти.

Вказані пункти пропуску іноді закривалися на нетривалий час тільки тоді, коли біля них починалися бойові дії між українськими військами й сепаратистами.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування