МЗС: РФ цинічно не помічає провокацій терористів

Субота, 12 липня 2014, 15:43

Міністерство закордонних справ України висловлює категоричний протест і направило відповідну ноту МЗС Росії у зв’язку із черговими кричущими фактами провокаційних дій на українсько-російському державному кордоні. 

Про це йдеться у заяві українського МЗС.

У документі зазначено, що в ніч на 12 липня з району населеного пункту Куйбишево (Ростовська область, Російська Федерація) відбувся мінометний обстріл пункту пропуску "Маринівка".

Крім того, протягом 11 липня були зафіксовані декілька випадків порушення повітряного простору України безпілотними літальними апаратами, які залітали з боку Росії, - розповіли у відомстві.

"Незважаючи на неодноразові звернення від української сторони, прикордонна служба ФСБ Російської Федерації не вживає жодних кроків, щоб запобігти численним порушенням державного кордону України озброєними особами та воєнною технікою з території Росії", - наголосили в українському міністерстві.

У МЗС наполягають, що російська сторона цинічно не помічає, що від рук підтримуваних нею терористів гинуть українські військовослужбовці та мирне населення України.

Натомість, в одному з листів на адресу Держприкордонслужби України російські прикордонники привернули увагу до загибелі домашніх тварин внаслідок нібито вибуху артилерійського снаряду на території РФ на глибині 500 м від українсько-російського кордону, - відзначили у МЗС.

"Українська сторона категорично вимагає від російських властей припинити подібні провокації на кордоні та всебічну підтримку терористичних збройних формувань у східних областях України", - сказано у заяві.

Крім того, у міністерстві очікують, що міжнародне співтовариство дасть неупереджену оцінку діям російської сторони, які призводять до загострення ситуації на сході України, та посилить тиск на Кремль, щоб змусити його припинити реалізацію насильницьких планів щодо України. 

Як відомо, 12 липня підрозділи Збройних сил України та Державної прикордонної служби України зазнали артилерійського обстрілу із систем залпового вогню БМ-21 "Град", які застосувалися з боку кордону Російської Федерації.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування