Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Війська РФ заглибилися на територію України, влаштували засідку - РНБО

Субота, 12 липня 2014, 20:09

Війська РФ заглибилися на три кілометри на територію України на Луганщині та влаштували там засідку.

Про це заявив речник РНБО Андрій Лисенко, повідомляє 5 канал. 

У РНБО підозрюють, що агресори таким чином намагалися створити коридор, щоб провести техніку та найманців на територію України.

Також, за словами Лисенка, у Мар’їнці на Донеччині через обстріл бойовиками житлових кварталів багато людей залишаються під залами будинків.

"З установок "Град" бойовики обстріляли населений пункт Мар’їнка. Масштаб руйнувань, за свідченнями очевидців, величезний. Люди і досі залишаються під завалами. Терористи перешкоджають їх порятунку і продовжують обстріл", – зазначив Лисенко, пише Радіо Свобода.

За словами Лисенка, житлові квартали Мар'їнки піддаються обстрілу з установки "Град", а вулиці Донецька обстрілюються з міномета великого калібру, , який переміщується на вантажівці MAN. 

"Переїжджаючи з району в район, з міномета ведеться вогонь по житлових кварталах міста. Ватажки бандформувань намагаються видати це за артобстріл з боку українських військових", - додав Лисенко.

В РНБО зазначили, що інформація про те, що чоловіче населення Мар'їнки силоміць залучають до участі у незаконних збройних формуваннях, які мають охороняти і Донецьк, і Луганськ.

Згідно з повідомленням, в ніч на 12 липня в результаті активних бойових дій на територію Мар’їнського району електричних мереж потрапили міни, пошкоджено будівлю РЕС, електрощитову установку, зруйновано кабельні комунікації.

Персонал евакуйовано, про потерпілих не повідомлялося.

Як відомо, раніше повідомлялося, що кордон з Луганщиною з боку РФ двічі перетнули колони важкої техніки під російськими прапорами.  Перша колона перетнула кордон близько 4:00, друга – близько 11:00.

"Ніхто вже не грає в конспірологію, танки йдуть під російськими прапорами, серед них є техніка новітньої модифікації, у тому числі Т-90.Частина техніки пішла на Суходільськ, Свердловськ та Ізварине, частина - на Луганськ", - зазначив луганський активіст Дмитро Снєгірьов.

Разом з тим в РНБО не змогли прокоментувати інформацію про техніку, що перетнула кордон з Україною, та пообіцяли "уточнити інформацію". 

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування