На Луганщині – діра у кордоні, з боку РФ стягують артилерію

Субота, 12 липня 2014, 20:50

На Луганщині біля пункті пропуску "Должанський" ситуація на кордоні напружена, охорону забезпечують лише прикордонники зі стрілковою зброєю та 2 вцілілих радисти.

Про це повідомляє луганський блогер Сергій Іванов з посиланням на власні джерела.

За його словами, "з боку РФ кожен день триває "підживлення" артилерії ворога". 

"Вночі згорів останній БТР, який йшов з групою на броні забирати 300-х (поранених). Машина горіла 8 годин. Хотіли забрати хоча б прах екіпажу - обстріляли з рову, який викопано нами ж уздовж кордону. Всю ніч чути було траки і шум техніки з боку РФ. Куди вона йшла - незрозуміло. Техніка весь час маневрує. Кордон прикритий лише по видимій частині горизонту, а де зеленка - пекло! ", - зазначив він.

"Міни, розтяжки. Мотострільців попалили всіх, залишилася Р-140 і та не на ходу. Танки відвели, боячись того що спалять і їх. Залишилися тільки прикордонники зі стрілецькою зброєю і 2 уцілілих радиста, вони попросилися залишитися з погранци. Це все, чим прикрита межа поблизу Должанського "​​, - додав Іванов.

"З боку РФ щодня йде "підживлення" артилерії ворога або ж самі стріляють ПТУРС. Важливо вказати те, що там немає можливості бити авіацією або важкою артилерією - потрап хоч один снаряд в російське село - ж * па, буде відкрите вторгнення", - додав він.

Раніше Іванов зазначав: "Наших прикордонників на пункті пропуску "Должанський" обстрілюють з російської території. Вся українська бронетехніка знищена російськими ПТУРсами. Наводка здійснюється за допомогою безпілотників. З української сторони насідають терористи. Кордон не те що не закритий – він відсутній як такий".

Раніше повідомлялося про те, що кордон з Луганщиною з боку РФ двічі перетнули колони важкої техніки під російськими прапорами.  Перша колона перетнула кордон близько 4:00, друга – близько 11:00.

"Ніхто вже не грає в конспірологію, танки йдуть під російськими прапорами, серед них є техніка новітньої модифікації, у тому числі Т-90.Частина техніки пішла на Суходільськ, Свердловськ та Ізварине, частина - на Луганськ", - зазначив луганський активіст Дмитро Снєгірьов.

Разом з тим в РНБО не змогли прокоментувати інформацію про техніку, що перетнула кордон з Україною, та пообіцяли "уточнити інформацію".  

При цьому в РНБО спростували інформацію про те, що  нібито військовим не надають підмогу і їм не вистачає озброєння.

За даними РНБО, на Луганщині є ділянка кордону, через яку російські терористи намагаються перевести техніку і озброєння. "Українські військові стоять на прикритті цієї ділянки", - зазначав Лисенко.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News