Росія просить Порошенка не заважати "рятувати" дітей з зони АТО

Неділя, 13 липня 2014, 14:16

Президента України Петра Порошенка просять "припинити знищувати власний народ і вбивати дітей", а також "захистити найнезахищеніших - сиріт України і дати їм можливість виїхати до Росії, якщо ви не в змозі цього зробити".

Про це у своєму зверненні до Порошенко заявив уповноважений при президенті РФ з прав дитини Павло Астахов.

"Військові дії на південному сході України набирають все більший масштаб. Гинуть мирні люди. Тільки за підтвердженими даними вбито 11 маленьких дітей, молодшому з яких було всього 5 місяців. Київські військові вже знищили дитячий будинок "Топольок", пошкодили школу-інтернат у Краматорську, розбомбили дитяче відділення лікарні в Слов'янську і дитячий садок ", - заявив Астахов.

За його даними, в зоні бойових дій знаходяться декілька дитячих будинків та інтернатів, з яких не встигли евакуювати дітей-сиріт через повну відсутність гуманітарних коридорів "і відмову київської влади надати можливість евакуації мирного населення: старих, жінок, дітей".

"Ми приймаємо всіх, хто біжить від розправи і знищення з сучасної європейської країни України", - заявив Астахов.

"У цій важкій гуманітарної ситуації, створеній київською владою при повному небажанні мирного вирішення конфлікту і відмові створити гумманітарні коридори, ... найбільш незахищеними виявилися діти-сироти, діти, які залишилися без піклування батьків", - додав Астахов.

За його словами, особливо це стосується Донецької та Луганської областей, "де разом з недоліком фінансування кожну секунду вони піддаються смертельній небезпеці".

"Російська Федерація приймає і буде приймати всіх, хто законно перетинає державний кордон в пошуках притулку і тих, кому загрожує реальна небезпека винищення. Ми заявляємо готовність прийняти і дітей-сиріт, і дітей, які залишилися без піклування батьків, так як у Росії сьогодні є така можливість", - зазначив Астахов.

"Ми звертаємося до президента України Петру Порошенка. Припиніть знищувати власний народ, вбивати дітей! Захистіть найбільш незахищених - сиріт України! Якщо ви не в змозі цього зробити - дайте можливість їм виїхати в Россіію .... Сироти не мають бути заручниками ваших військових і політичних амбіцій", - заявив Астахов.

Також, за його інформацією, Росія протягом 2 місяців прийняла понад 180 000 біженців з України, серед них більше 22 000 дітей.

Як відомо, раніше Обмудсмен Валерія Лутковська заявила, що керівники Донецького, Мар'їнського та Амвросіївського інтернатів повідомлені про те, що 13 липня в 8:30 діти-сироти  будуть відправлені в РФ без документів.  Лутковська заявила, що у разі примусового вивезення дітей-сиріт з інтернатів Донецької області в Росію це буде розцінено як кіднепінг.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування