Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Терористи обстрілюють територію РФ за узгодженням з російською стороною

Понеділок, 14 липня 2014, 12:23

Терористи в зоні АТО спеціально обстрілюють територію Росії для пом'якшення міжнародної реакції на російське вторгнення в Україну.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав керівник групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук.

"Зокрема, за узгодженням з російською стороною впродовж останнього тижня терористи здійснюють планові артилерійські обстріли території РФ з прикордонних районів України. Це дає можливість Москві заявляти про те, що територію Росії обстрілюють українські Збройні сили", — упевнений він.

За його словами, обстріли робляться не випадково, а в рамках ретельно спланованої операції.

"Зокрема, обстріли здійснюються і не в ході бойових зіткнень — з районів, де немає підрозділів сил АТО. Російська сторона реагує на ці обстріли миттєво, висловлюючи свої протести та погрози без якихось розслідувань обставин таких подій", — зазначив Тимчук.

Як відомо, 13 липня в місті Донецьк Ростовської області Росії в результаті попадання міни у двір приватного будинку на вул. Балтійской загинув місцевий житель. Російський МЗС заявив, що причиною цьому стала свідома агресія з боку України. В свою чергу українська РНБО спростувала причетність військових України до цього інциденту.

Крім того, віце-спікер Ради Федерації РФ закликав нанести "точкові удари" по Україні у відповідь на цей обстріл. Російська газета "Комерсант" з посиланням на джерела, близькі до Кремля, повідомила, що Москва вже розглядає таку можливість.

Тема обстрілу російської території також стала предметом розмови між президентом РФ Володимиром Путіним і канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: