Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС РФ обіцяє Лондону "відповідь" за недопуск росіян на "Фарнборо"

Понеділок, 14 липня 2014, 16:29

МЗС Росії чекає від Лондона пояснень з приводу відмови у видачі британських віз російським учасникаv авіасалону "Фарнборо Інтернешнл - 2014" через дії щодо України.

Про це сказано в коментарі МЗС Росії.

Там вказали, що для участі у виставці, а також з метою проведення переговорів з великим числом міжнародних учасників Великобританію мала намір відвідати високопоставлена ​​делегація представників Мінпромторгу Росії, Роскосмосу, Росавіації, Держкорпорації "Ростехнології", ВАТ "Корпорація" Іркут ", ВАТ" Рособоронекспорт ", ВАТ "РСК" МіГ ", ВАТ" Компанія "Сухой", інших компаній.

Британські візи не змогли своєчасно отримати і технічні співробітники, що забезпечують експлуатацію експонатів, які російська сторона вже доставила для демонстрації на авіакосмічному салоні.

Посольство Російської Федерації в Великобританії звернулося з нотою за відповідними роз'ясненнями в Форін Офіс.

"Подібна ситуація викликає у нас цілком обгрунтоване обурення", - заявили в російському МЗС. 

Там також заявили, що це вже не перший випадок, пов'язаний з візовим забезпеченням учасників офіційної російської делегації в авіасалоні "Фарнборо".

Як сказано в коментарі МЗС, зриви з цієї ж причини мали місце і стосовно інших міжнародних форумів на британській майданчику, в т.ч. міжнародної виставки екологічно чистих продуктів в квітні ц.р. та виставки "Info Security Europe 2014" влітку цього року.

"Розцінюємо подібні дії британської сторони як явно недружні, очікуємо її офіційних роз'яснень щодо ситуації, яка клалася, що не вписується в рамки нормальних міждержавних відносин. При цьому залишаємо за собою право на "дзеркальні" дії, як це прийнято у дипломатичній практиці", - заявили в МЗС РФ.

Водночас віце-прем'єр РФ Дмитро Рогозін закликав російську делегацію залишити авіасалон.

Як відомо, Великобританія відмовила офіційній російській делегації в участі в одній з найбільш престижних світових виставок озброєнь - авіакосмічному салоні "Фарнборо-2014" через агресивну політику щодо України.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...