У вівторок можуть відбутися переговори з бойовиками – Німеччина

Понеділок, 14 липня 2014, 23:38

ОБСЄ посилить місію спостерігачів, яка працюватиме в районі українсько-російського кордону та здійснюватиме додатковий контроль безпеки на цих ділянках за допомогою безпілотників.

Такий крок у телефонній розмові погодили представники Німеччини, Франції, України та Росії, повідомляється у заяві, опублікованій на сайті Міністерства закордонних справ Німеччини у понеділок, 14 липня.

Сторони, зокрема, готові сприяти оголошенню дієвого двостороннього режиму припинення вогню. Як уточнюється у повідомленні, Росія у цьому контексті, зобов'язалася застосувати свої важелі впливу на сепаратистів.

Крім того, буде розширена місія міжнародних спостерігачів ОБСЄ, що працюватиме в зоні конфлікту та здійснюватиме ефективний моніторинг заходів із забезпечення безпеки на кордоні.

Такий крок має зупинити потік зброї та бойовиків з Росії через кордон на територію України.

"У цьому контексті усі сторони підтримують здійснену з боку ОБСЄ підготовку, необхідну для того, аби контролювати російсько-український кордон за допомогою безпілотників над українською територією, та погоджуються активно долучатися до неї", - зазначається у заяві на сайті німецького МЗС.

Представники усіх чотирьох країн також визнали необхідність здійснення обміну полоненими між сторонами конфлікту.

Крім того, як зазначається у повідомленні, у вівторок, 15 липня, має відбутися відеоконференція "контактної групи", до складу якої входять представники України, Росії та ОБСЄ. Зустріч усіх сторін має відбутися "одразу після цього".

Місце і точний час проведення поки що не уточнюється.

Німецька хвиля

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування