Путін запропонував БРІКС протистояти "цькуванню держав, не згодних із США і їхніми союзниками"

Вівторок, 15 липня 2014, 12:11

Володимир Путін пропонує країнам БРІКС (Бразилія, Росія, Індія, Китай, ПАР) не допускати цькування держав, не згодних з США і їх союзниками.

В інтерв'ю ІТАР-ТАСС напередодні саміту БРІКС він заявив, що має намір обговорити ситуацію, що склалася через оголошення США санкцій проти Росії.

"Важливе питання, яке ми плануємо підняти на саміті, - про часті випадки масованого застосування односторонніх санкцій", - сказав він, нагадавши, що "зараз санкційній" атаці "з боку США і їх союзників піддається Росія".

За словами Путіна, Москва вдячна "партнерам у БРІКС, які в різних формах виступили із засудженням подібної практики".

"У той же час потрібно зробити предметні висновки з того, що відбувається", - говорить Путін.

Путін також заявив, що країни БРІКС хочуть змінити нинішній стан справ, коли світова валютна система залежить від політики американського керівництва.

"Cама міжнародна валютна система надмірно залежить від становища долара, точніше, від валютно-фінансової політики американського керівництва", вважає Путін.

"Країни БРІКС хочуть змінити це становище", - запевнив він.

Крім цього, на саміті обговорюватимуться "правила відповідальної поведінки в глобальному інформаційному просторі".

"Вони повинні закріплювати принципи поваги державного суверенітету, невтручання у внутрішні справи держав, дотримання прав і свобод людини, а також рівні права всіх країн на участь в управлінні мережею інтернет", заявив російський президент.

"Вважаю, що спільними зусиллями ми доб'ємося лідируючих позицій БРІКС в питаннях зміцнення міжнародної інформаційної безпеки", сказав Путін.

Серед іншого на саміті "серйозну увагу" буде приділено "ситуації в Україні і заходам світової спільноти, які допоможуть припинити кровопролиття на південному сході цієї країни".

Саміт п'яти країн проходить у бразильському місті Форталеза, який Путін відвідує в рамках свого візиту до Латинської Америки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування