Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Євросоюзу надали докази підтримки Росією терористів на Донбасі

Вівторок, 15 липня 2014, 15:39

Представник України при ЄС, посол Костянтин Єлісєєв передав Євросоюзу та Європарламенту задокументовані факти підтримки Росією проросійських збройних угруповань та закликав ухвалити 16 липня жорсткіша санкції щодо Москви.

Про це Єлісєєв повідомив у вівторок у Брюсселі УНІАНу, говорячи про очікування від запланованого на 16 липня саміту ЄС та ухвалення Європейським парламентом у четвер резолюції по Україні.

За словами дипломата, він передав партнерам із держав-членів та інституцій ЄС і депутатам Європарламенту задокументовані факти безпосередньої підтримки Росією незаконних збройних терористичних угруповань, що діють на сході України.

"Ми привертаємо увагу європейських партнерів до того, що з моменту схвалення попередніх висновків Європейської Ради від 27 червня, які містили низку конкретних вимог до РФ, а також на тлі успіхів АТО, факти втручання Москви набули більш зухвалого характеру", - заявив Єлісєєв.

"Перекидання через кордон сучасної техніки, яка перебуває на озброєнні армії РФ, не може вважатися конструктивним внеском у деескалацію ситуації в Україні", - додав він.

Єлісєєв сподівається, що за підсумками засідання Європейської Ради 16 липня ЄС ухвалить рішення застосувати більш жорсткі санкції проти Росії.

"Це – момент істини для ЄС. Вияв солідарності з Україною був би послідовним та логічним кроком. Держави-члени ЄС повинні поставити міжнародне право, спільні демократичні цінності та здоровий глузд вище своїх бізнесових та енергетичних інтересів", - вважає він.

Як відомо, 15 липня Європарламент планував провести дискусію щодо ситуації в Україні.

Напередодні, 14 липня, заступник голови Адміністрації президента України Валерій Чалий і міністр закордонних справ Павло Клімкін надали представникам дипломатичного корпусу, акредитованим в Україні, задокументовані фото та відео-докази підтримки бойовиків озброєнням та важкою технікою з російської сторони.

Як повідомила прес-служба президента, були наведені численні факти нелегального перетину російсько-українського кордону важкою військовою технікою та застосування бойовиками у Донецькій та Луганській областях російської зброї та технологій.

Зокрема, Чалий повідомив, що транспортний літак Ан-26 Збройних сил України був збитий засобами, яких немає у терористів. А Клімкін зазначив, що літак здійснював політ на висоті 6500 метрів і міг бути уражений тільки силами протиповітряної оборони або іншим літаком.

Чалий наголосив, що Україна перебуває під атакою зовнішніх сил.

"Це питання не тільки України, але безпеки Європи і всього світу... Ми відкриті до пошуку рішень, тому що президент Петро Порошенко – президент миру, а не війни", - заявив він.

"Україна має право захистити себе, а міжнародне співтовариство нарешті має переходити до більш рішучих дій", - додав Чалий.

Він закликав дипломатів користуватися лише перевіреною інформацією, адже російське телебачення часто показує брехню і "постановки".

За словами Чалого, все важче не застосовувати термін "російське вторгнення" в Україну.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування