Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бригинця, який у складі делегації їхав до Савченко, затримали у Мінську

Середа, 16 липня 2014, 22:34

Народного депутата України Олександра Бригинця затримали в аеропорту міста Мінськ.

Про це повідомляє Фонд "Відкритий Діалог".

Згідно з інформацією, зараз політик знаходиться під охороною у транзитній зоні аеропорту.

"Мені повідомили що я є персоною нон-грата в Білорусі. Це, для мене дивно, адже я завжди підтримував цю країну та поділяв оцінки ситуації її керівництвом", - цитує Фонд слова народного депутата.

"Це може свідчити лише про одне - незалежної білоруської політики не існує, вона цілком базується на вимогах "старшого брата", - додав він.

"Зараз мене закрили в кімнаті ще з одним чоловіком, громадянином Грузії. Фотографувати, як і покинути кімнату забороняє капітан прикордонної служби, який стоїть на вході. Я вимагатиму роз’яснень та письмових інструкцій стосовно заборони і на фотографування, і на в’їзд в цю країну", - заявив Бригинець.

 

У Фонді повідомили, що Бригинець прямував з Києва в Москву у складі офіційної делегації парламентарів та правозахисників.

До складу делегації, з української сторони, входять також народні депутати Оксана Продан та Олег Осуховський, представники Фонду "Відкритий Діалог", ГО "Центр громадянських свобод", ГО "Центр інформації про права людини", українські журналісти.

З польської сторони - парламентарі Томаш Маковський та Малгоржата Госієвська.

Делегація була сформована за ініціативою Фонду "Відкритий Діалог" та за сприяння Міністерства закордонних справ України з метою спостереження за процесом над льотчицею Надією Савченко.

Програмою візиту заплановане спілкування з адвокатами Надії, правозахисниками, відвідання Надії Савченко в СІЗО міста Воронєжа.

Фонд "Відкритий Діалог" зв’язався з МЗС та повідомив їм про цю ситуацію.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування