У Росавіації вважають, що Україна повинна погодитися на розслідування Росією авіакатастрофи

Четвер, 17 липня 2014, 22:58

Україні слід погодитися з тим, щоб авіакатастрофу під Донецьком розслідував Міждержавний авіаційний комітет (МАК) за участю зацікавлених сторін.

Так вважає глава Федерального агентства повітряного транспорту (Росавіація) РФ Олександр Нерадько, пише російський "Інтерфакс".

"За правилами Міжнародної організації цивільної авіації, розслідування авіаційних подій здійснюється на території тієї країни, де відбувається авіаційна подія", - зазначив він в ефірі телеканалу "Росія 24" в четвер увечері.

"Але тут історія така: існує Міждержавний авіаційний комітет. До нього входить низка держав СНД, включаючи Україну. І Україна в цьому випадку повинна погодитися з тим, щоб розслідування причин і обставин події проводив МАК за участю всіх зацікавлених сторін", - додав Нерадько.

Як відомо, самопроголошений "перший віце-прем'єр" терористичної організації "ДНР" Андрій Пургін заявляє, що бортові самописці малазійського "Боїнга", що розбився в районі Тореза, буде передано до Москви на експертизу.

17 липня в Донецькій області було збито пасажирський літак, який йшов в напрямку Куала Лумпура. Загинули 280 людей і 15 членів екіпажу.

Служба безпеки України встановила причетність проросійських бойовиків до збиття цивільного літака.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування