Міноборони РФ відхрещується від причетності до трагедії з літаком

П'ятниця, 18 липня 2014, 01:11

Міністерство оборони Росії заявляє, що 17 липня засоби протиповітряної оборони Збройних Сил РФ не працювали в районі падіння Боїнга-777.

Відповідну заяву відомства оприлюднив телеканал Росія-24.

"Літаки військово-повітряних сил Росії в російських областях, що межують з Донецьким регіоном, 17 липня цього року польоти не виконували", - наголошується в повідомленні.

"Ці відомості повністю підтверджуються засобами об'єктивного контролю.

Звертаємо увагу, що Боїнг-777 здійснював політ поза зоною дії засобів ППО РФ. І перебував у повітряному просторі України під управлінням її системи організації повітряного руху", - йдеться в заяві Міноборони РФ.

У російському відомстві закликали міжнародне співтовариство провести "ретельне максимально відкрите розслідування цієї авіакатастрофи".

Раніше повідомлялося, що за період проведення АТО зенітно-ракетні комплекси Збройних Сил України не застосовувалися, жодного пуску зенітних керованих ракет не було.

Як відомо, в Донецькій області було збито пасажирський літак, який йшов в напрямку Куала Лумпура. Загинули 280 людей і 15 членів екіпажу.

Серед загиблих - 154 голландця, 27 австрійців, 23 малазійця, 11 індонезійців, 6 британців, 4 німця, 4 бельгійця, 3 філіппінців і 1 канадець.

Між тим Російські ЗМІ та терористи практично одночасно повідомили про те, що збито транспортний літак Ан-26 ВПС України. Пізніше Служба безпеки України повідомила, що встановила причетність бойовиків до збиття цивільного літака.

Також повідомлялося, що бойовики отримали зброю, якою можуть збивати літаки на великій висоті.

Так раніше було збито літак АН-26, який йшов на висоті понад 6 тисяч метрів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування